Youtube som webbplats och hemsida

hemsida

En av hemsidorna som har flest besökare varje dag är YouTube. De är både en plattform, en webbsida och hemsida som erbjuder användarna att lägga upp filmklipp och dela dem helt gratis. Nedan kan du läsa mer om deras historia och vad som gör dem så omåttligt populära.

Mer om YouTube

Från starten 2005 och sju år framåt hade hemsidan och företaget “Broadcast Yourself” som slogan och ett bättre sätt att beskriva dem går knappast att hitta. YouTube ger nämligen sina användare precis den möjligheten att uttrycka, dela och sända precis vad de vill. Det finns förstås undantag gällande upphovsrättsskyddat material och YouTube har varit i hetluften mer än en gång i det sammanhanget.

Redan från starten uppmuntrades användarna att lägga upp och dela filmklipp på sig själva. Från att ha varit ett par sekunder långa är det många som idag lägger upp klipp som är mer än 30 minuter långt. Det finns till och med filmklipp som är flera timmar långa. Sedan dess har webbplatsen utvecklats snabbt och mycket. Idag finns det exempelvis lokala versioner beroende på i vilket land du befinner dig. Det gör att innehållet är lite varierat och olika lagar som reglerar vad som får sägas/inte sägas i media anpassas efter det land som du befinner dig i. De lokala versionerna innebär dock inte att du inte kan ta del av användarnas material om det läggs upp i ett annat land än det du befinner dig i.
Kolla in skönhetsakademin.se som har en bra You tube kanal för Botox kurs Stockholm

YouTube har varit uppmärksammat i diskussioner om upphovsrätt, reklam och annat som inte tillhör deras ordinarie verksamhet också. Exempelvis blev de uppmärksammade för att ha åstadkommit problem för ett annat företag. Det företagets domännamn var för likt youtube och det ledde till att de emellanåt fick fler besökare än deras webbplats kunde hantera och då kraschade webbplatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *