Skapa din hemsida snabbt och enkelt med en sitebuilder

sitebuilder

Ska du skapa en hemsida behöver du inte längre vara utbildad programmerare. Det finns idag ett stort antal programvaror, script och så kallade ”sitebuilders” vilka gör det möjligt för i princip vem som helst att snabbt och enkelt skapa en professionellt utformad hemsida.

Vad är en sitebuilder?

De flesta webbhotell erbjuder någon form av suitebuilder när du tecknar dig för ett webbhotellsabonnemang. En sitebuilder är att digitalt verktyg på webbhotellet där du kan skapa din egen hemsida och skapa en personlig layout för hemsidan utan att du behöver skriva någon kod. Du utgår från en grundläggande mall som du själv väljer och därefter kan du anpassa mallen efter ditt eget tycke och smak.

Du behöver inte ha några som helst tekniska förkunskaper för att kunna arbeta med en sitebuilder. Alla justeringar sker genom ”dra-och-släpp”, det vill säga du tar bort, lägger till och flyttar olika objekt på hemsidan med hjälp av musen eller styrplattan på din dator. Med hjälp av denna funktion kan du enkelt flytta runt text, lägga till en video, publicera ett frågeformulär med mera och på så sätt utforma din hemsida så att den får precis den layout som du önskar.

Vad kostar en sitebuilder?

Varje webbhotell har sin egen sitebuilder och sin egen modell för prissättningen. På de flesta större och etablerade webbhotell ingår sitebuildern i webbhotellsabonnemanget, men det finns även webbhotell där du måste betala en tilläggsavgift för att få tillgång till verktyget. Det finns även webbhotell där en enklare och begränsad sitebuilder ingår i webbhotellsabonnemanget men för att få tillgång till den fullständiga versionen måste du betala en tilläggsavgift.

När du använder dig av en sitebuilder för första gången kommer det att ta lite tid innan du förstår alla funktioner. Men ge inte upp, när du väl har förstått grunderna kan du fokusera på den kreativa delen och skapa din egen och personligt utformade hemsida eller blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *